Iedereen heeft er weleens last van: een opgezette, opgezwollen buik. In de meeste gevallen is het vrij onschuldig en komt het door te snel of te veel eten of een gasophoping in het maag-darmkanaal. Maar het kan ook ernstiger zijn, vooral als het in combinatie is met pijn. Een aantal mogelijke ...
Lees verder over '8 mogelijke oorzaken van een opgeblazen gevoel in de buik' op gezondheidsnet.nlGoogle, Instagram, Facebook, YouTube en TikTok staan vol medische informatie, adviezen en tips. Je kunt geen ziekte of aandoening verzinnen of er is wel iets over te vinden. Soms heel handig. Maar let op: lang niet alle informatie die wordt gegeven is verstandig en accuraat.
Lees verder over 'Waarom niet of juist wel online zoeken naar medische informatie?' op gezondheidsnet.nlGoogle, Instagram, Facebook, YouTube en TikTok staan vol medische informatie, adviezen en tips. Je kunt geen ziekte of aandoening verzinnen of er is wel iets over te vinden. Soms heel handig. Maar let op: lang niet alle informatie die wordt gegeven is verstandig en accuraat.
Lees verder over 'Waarom niet of juist wel online zoeken naar medische informatie?' op gezondheidsnet.nlMensen met chronische pijn die regelmatig bewegen, krijgen er minder last van
Lees verder over 'Chronische pijn? Bewegen kan helpen' op gezondheidsnet.nlOnze collega Henni schrijft met regelmaat een artikel voor de krant van Uffelte. Omdat niet iedereen deze krant kan lezen delen we het ook via onze website en social media.
Benieuwd wat zij heeft geschreven over de zorgverzekering? Klik dan op deze link.
Lees verder over 'Zorgverzekering, hoe zit dat nou precies?'Schurft wordt ook scabiës genoemd. Het is een besmettelijke huidziekte. Het hebben van schurft heeft niks te maken met een slechte hygiëne, het kan iedereen overkomen. Schurft gaat niet vanzelf over, een behandeling is altijd nodig. Naast de behandeling zijn er ook maatregelen voor thuis, zoals het wassen van kleding en ...
Lees verder over 'Behandeling van schurft'Per 1 januari 2023 hanteert Zilveren Kruis voor al hun verzekerden het zogenaamde voorkeursbeleid.
In een video leggen zij uit waarom zij voor dit beleid kiezen. Klik op deze link om de video te bekijken.
Ook kan u deze flyer lezen, klik op deze link.
Lees verder over 'Waarom kiezen zorgverzekeraars voor het zogenaamde voorkeursbeleid?'Bent u bij de huisarts geweest? Uw huisarts zet uw medische gegevens in zijn computer in uw medisch dossier.
Bijvoorbeeld:
het advies van de huisarts
de uitslagen van onderzoek
de lijst met uw medicijnen
U kunt uw medische gegevens daarna online lezen op uw eigen telefoon, tablet of computer. Dat kan ...
Lees verder over 'Uw medische gegevens thuis bekijken. Hoe doet u dat?'